Zápas plný nepřesností a zmatků skončil opět vítězně pro tým STF Tempish

10.02.2014 23:51

 

No, ani moc nevím, co k tomuto zápasu psát. Zápas, který měl být jednoznačnou záležitostí pro hráče STF, se nesl v duchu nepřesností a zbytečných chyb. Zřejmě svou roli zahrálo zkouškové období, alkohol a únava. Už samotná sestava hráčů STF byla dosti okleštěná, neboť jsme se sešli pouze v 7mi lidech.

Začátek zápasu byl velmi svižný. Ihned po úvodním vyhraném vhazování se hráči STF ujali vedení - netrvalo ani 10 sekund a David M. z půlky hřiště prostřelil ustupující soupeře Pedobears včetně jejich brankaře. 1:0. Soupeř se ovšem z obdržené branky velmi rychle oklepal. Po dalším vhazování hráči Pedobears srovnali stav, když útočící hráč zcela nepokrytý na středu hřiště zakončil k tyči do protipohybu našeho brankáře. 1:1. Ani vyrovnaný stav netrval dlouho. Z dalšího protiútoku hráčů Pedobears se stav měnil potřetí. Zřejmě nejnebezpečnější hráč tohoto týmu svou dalekonosnou střelu od mantinelu umístil přímo do horního rohu branky brankáře STF Petra M. 1:2. Naštěstí pro hráče Tempish byla toto poslední branka soupeře v zápase. Další průběh utkání se nesl převážně v duchu již zmiňované nepřesnosti a zbytečných ztrát míčků především z hokejek hráčů Tempish. Výjimkou tomu byla spolupráce v útočném pásmu hráčů STF, kdy v rohu vybojoval Standa H. míček, přihrál na mantinel Davidu M. a ten trefil přesně odkrytý horní roh branky. 2:2. Oba týmy ještě do poločasu párkrát vyzkoušely pozornost brankářů. Pozornost ovšem nejspíš nedával brankář týmu Pedobears, který těsně před koncem poločasu „namazal“ Pavlovi H. míček přímo na hůl. Ten nezaváhal a bez problému zakončil do soupeřovy odkryté branky. 3:2. Tím první poločas skončil. Začátek druhého poločasu nepřinesl žádný ukázkový florbal. Opět docházelo k zbytečným zmatkům a ztrátám míčku jak v obraně, tak v útoku, z čehož byli hráči STF značně frustrovaní. Díky zvýšenému tlaku na soupeře, dosáhli hráči STF navýšení skóre. Jeden z rozjíždějících se útoků hráčů STF zastavil soupeř jen za cenu vyloučení. Vyloučený hráč Pedobears téměř ani nedosedl na trestnou lavici, když už se hráči STF radovali ze vstřelené branky - David M. rychle rozehrával a Martin B. střílel do téměř prázdné branky. 4:2. Během zbytku zápasu se občas lehce přiostřilo, což vedlo k vyloučením a většímu množství volných úderů. Ještě než utkání skončilo, hráči STF upravili skóre zápasu do konečné podoby. Po vybojovaném míčku o mantinelu si se soupeřovým brankářem pohrál hráč STF Jan Š., čímž definitivně rozhodl o výhře svého týmu. 5:2. Po skončení zápasu to někteří hráči pojali velmi zodpovědně, čímž si udělali malý výlet do liberecké nemocnice, ale to sem zřejmě nepatří.

                     STF Tempish vs. Pedobears
                                          5:2


                             Branky (asistence):

                      1:0 – Macoun D. (Doškář D.)

                      2:2 – Macoun D. (Hejl S.)

                      3:2 – Houserek P. (bez asistence)

                      4:2 – Bárta M. (Macoun D.)

                      5:2 – Špidlen J. (bez asistence)

 

Doufám tímto, že se po ne příliš vydařených dvou zápasech tým STF Tempish zvedne a podstatně zlepší svou hru, neboť naším dalším soupeřem bude 5. 3. 2014 od 19.40h silný a nevyzpytatelný tým Žraloků.

Tímto zvu na další naše utkání všechny florbalové fanoušky a nadšence

David Macoun