V posledním zápase základní skupiny Hfbl utrpěli Tempiši další prohru

29.01.2015 10:06

    Poslední utkání základní skupiny Harcovské florbalové ligy si Tempiši připravili na den 28.1.2015, kde se střetli s dosavadním lídrem tabulky Elity A - SK Neškrtnem si. Tento tým si doposud vedl velmi dobře. Tři svá utkání vyhrál a pouze jednou odcházel z palubovky s prohru. Tempiše tudíž nečekalo jednoduché utkání, avšak pokud chtěli pomýšlet alespoň na teoretickou šanci na přímý postup do osmifinále Hfbl, museli si z utkání odnést bezpodmínečně tři body.

    To se ovšem už od začátku utkání zdálo býti utopií, neboť po pěti odehraných minutách svítilo na tabuli nelichotivé skóre pro Tempiše - 0:2. Opět se jednalo o dvě obdržené branky jako z učebnice nezbedného školáka florbalu. Nedostatečné pokrytí protihráčů, nedůslednosti a zmatky v obraně usnadnily týmu SK Nešrtnem si situaci, neboť celkem snadno dvakrát překonali brankáře Tempišů. Tempišáci přesto nesložili zbraně a, řekl bych, že ani sami nevědí jak, podařilo se jim vyrovnat. Nejprve střelou z dálky snížil Martin B. a posléze díky šťastnému odrazu od zadního mantinelu vyrovnal stav Standa H. I přes vyrovnaný stav si Tempiši herně nepočínali dobře. Jednalo se stále o stejnou písničku - špatná a nepřesná kombinace, útočná hra prakticky nulová, špatné bránění, nepokrývání a nedůslednosti při obsazování protihráčů, vázla i komunikace na hřišti, neboť se chvílemi Tempiši na hřišti ploužili a nikdo nevěděl, kde se má pohybovat. Všechny tyto chyby, kterých bylo nejen v tomto utkání, ale ve všech předešlích utkáních až příliš, znamenaly, že si postupem času tým SK Neškrtnem celkem hladce vytvořil pohodlný třígólový náskok. 2:5. Přesto se Tempišům podařilo díky dvěma trefám snížit na rozdíl jedné branky. Nejprve Pavel H. vyslal nechytatelnou střelu do protipohybu brankáře a v posledních sekundách utkání vykřesal naději na bodový zisk Tomáš H. Do konce utkání poté zbývaly už pouhé dvě vteřiny, ve kterých se Tempišáci marně pokoušeli o zázrak. Utkání skončilo nepříliš výraznou výhrou týmu SK Neškrtnem si, který si, dle slov autora tohoto článku, prostě jen odehrál to svoje.

 

                                                                                        STF Tempish - SK Neškrtnem si

                                                                                                           4 : 5

                                                                                                          Branky:

                                                                                   1 : 2 - Martin Bárta (bez asistence)

                                                                                   2 : 2 - Stanislav Hejl (Pavel Houserek)

                                                                                   3 : 5 - Pavel Houserek (Martin Bárta)

                                                                                   4 : 5 - Tomáš Hruška (David Macoun)

                                                                                                        Počet střel: 

 

    Tým STF Tempish má v tuto chvíli odehrány všechna svá utkání v základní skupině Hfbl. To znamená, že nyní bude čekat, jak dopadnou zbylá utkání a poté se dozví svého dalšího sopueře. Je jisté, že bude hrát baráž o postup do osmifinále play off "A" a jeho soupeřem bude tým ze druhého, nebo třetího místa skupiny C nebo D. Dále je také jisté, že si letos Tempiši počínali v základní skupině nejhůře ve své historii. Méně bodů a ani horšího umístění Tempiši doposud za celou svou historii nedosáhli. Doufejme tedy, že v nadcházející rozhodující části se Tempiši vzchopí a dokáží své kvality.

                                                                                                                                                                                                         David Macoun