Tým STF Tempish po druhé za sebou prohrál své utkání Harcovské florbalové ligy

21.11.2014 09:53

    Dne 19.11.2014 se opět rozjel další hrací den Harcovské florbalové ligy a i tým STF Tempish odehrál své prozatím druhé utkání v nové sezóně. Tentokrát Tempišáci změřili své síly v malém derby s týmem Squadry Harcova.

    Již od začátku utkání se hrál celkem kvalitní florbal na slušné úrovni. Zpočátku drželi míček na svých holích především hráči Squadry Harcova, kteří svou přesnou kombinací a rozehrou nepouštěli Tempiše do vážnějšího ohrožení branky. Šance se přelévaly z jedné strany na druhou. V drtivé většině případů však střelecké pokusy ztroskotaly na dobře chytajících brankářích obou mužstev. O první branku v utkání se postarali hráči Tempish. Obránce tohoto týmu, Tomáš K., nikým neatakován na středu hřiště, napřáhl z větší vzdálenosti a k překvapení všech přítomných umístil svůj střelecký pokus přesně k tyči branky. Brankář týmu Squadry se za střelou jen ohlédl a už lovil míček z branky. 1:0. Další část utkání se nesla v duchu drobných nepřesností a především chyb a zmatků v obraně týmu Tempish, z čehož mohli těžit hráči Squadry. Ti, díky již zmiňovaných nepřesnostem a nepokrytí si útočících hráčů, se celkem snadno několikrát dostali k ohrožený branky Tempišáků. Některé střelecké pokusy Squadry brankář Tempišů Petr M. vychytal, ale na dorážky už byl krátký. Tým Squadry se díky dvěma šťastným gólům celkem snadno dostal do vedení v zápase. 1:2. V poločase na světelné tabuli tedy svítila jednogólová převaha týmu Squadry.

    V druhém poločase hráči Tempish marně dobývali soupeřovu obranu. Nepřesná kombinace a jednotvárnost útoků, kdy nebyli hráči Tempish schopni v útočné fázi vymyslet něco kloudného, čím by soupeře zaskočili, či dokonce ho přečíslili, vedla naopak k pojistným gólům ze strany Squadry. Zde se opět prokázal, zřejmě šťístko zápasu, Ondra Onderka, který byl dvakrát ve správný čas na správném místě. Během pár minut právě tento hráč rozhodl o osudu zápasu. Díky dvěma gólům výše zmiňovaného hráče si tým Squadry vytvořil definitivní pojistku k zisku tří bodů v zápase. 1:4. V posledních pár minutách ještě hráči Tempish vykřesali naději alespoň na bod z utkání. Jan M. díky své přesné střele do horního rohu branky snížil na konečných 2:4 ve prospěch týmu Squadry Harcova. I štěstí stálo při brankáři Squadry. Dva střelecké pokusy, z celkového počtu 20ti vyslaných ran na branku Squadry, skončili na konstrukci branky. Pavel H. trefil spojnici branky a Martin C. orazítkoval pouze tyč. Tempišáci se ještě v poslední minutě utkání pokoušeli o hru bez brankáře, tedy s šesti hráči v poli, ale veškeré střelecké pokusy této šestice skončily buď zákrokem brankáře, nebo mimo branku. Z tohoto utkání si tedy odnesli tři body hráči Squadry Harcova. Ti pak, podle nejmenovaného zdroje, svou výhru notně oslavovali až do brzkých ranních hodin v místních Harcovských hospodách. Cituji onen nejmenovaný zdroj : "No to byl jeden paňňňááák za druhým. Zlili se jak hovada a dokonce se jich pár poblilo."

    Rád bych tímto apeloval na celý tým STF Tempish, aby si vzal z obou prohraných zápasů ponaučení a vrhnul veškerou svou sílu a schopnosti do utkání nadcházejícího, ze kterého už nutně potřebujeme získat tři body.

    Další utkání sehraje tým STF Tempish již ve středu 26.11.2014 od 21.00h v dolní hale KTV proti opět silnému týmu Bílých Bagrů.

    Rád bych tímto pozval na výše uvedené utkání všechny fanoušky a faninky florbalu a pomohli svým fanděním týmu STF Tempish získat kýžené 3 body za výhru.

                                                                                                                                                                                                          David Macoun