Tempiši postoupili do čtvrtfinále play-off "A" Harcovské florbalové ligy

17.04.2015 11:27

    Odvetné utkání osmifinále Harcovské florbalové ligy mezi týmy STF Tempish a Deloni přineslo všem přítomným v hale dramatické chvíle. Ve středu 15. 4. svedly výše zmiňované týmy druhý souboj, ze kterého měl vzejít účastník čtvrtfinále Hfbl.

    První utkání osmifinále překvapivě zvládli lépe Tempiši, kteří předvedli jeden z nejlepších výkonů sezóny a vcelku hladce Delony porazili 4:1. Do odvetného utkání bylo tedy jasné, že Deloni nastoupí v co možná nejsilnější sestavě, neboť utkání musí bezpodmínečně vyhrát a spoléhat se na štěstí v případných nájezdech. Naopak veškerá taktika týmu Tempišů směřovala k tomu, aby se na onu dovednostní disciplínu nedostalo. Důvody k tomu byly jasné. Ze dvou vzájemných střetnutí těchto týmů ve vyřazovacích bojích Hfbl se pokaždé radovali z postupu Deloni a v jednom případě právě prostřednictvím samostatných nájezdů. Tempiši si tedy před zápasem stanovili jasnou taktiku – vycházet ze zabezpečené obrany, pokud možno neinkasovat a dopředu něco vymyslet.

    Tato promyšlená a měsíce propracovaná taktika vzala za své hned od úvodního hvizdu. Deloni, posíleni pár borci s extraligovými zkušenostmi, nenechali od začátku utkání nikoho na pochybách, kdo že to je tím papírovým favoritem v utkání. Výše uvedená taktika Tempišů se mihla účinkem, neboť soupeř byl většinu utkání na balonku a Tempiši měli plné ruce i nohy práce soupeřův tlak ubránit. To se bohužel nedařilo dlouhodobě, neboť soupeř dobře kombinoval a Tempišáky přehrával. Nedůslednosti v obraně a nepokrývání útočících Delonů vyústily v neuznanou branku Delonů, která byla dle rozhodčího dosažena vysokou holí. Tempiši se nadále snažili vzdorovat soupeřově tlaku, který každou minutou sílil. Deloni si přeci jen připsali úvodní branku v zápase. Na dorážku útočníka Delonů z bezprostřední blízkosti branky byl brankář Tempišů Petr M. krátký. V průběhu dalších minut utkání se odvíjel stejný scénář – Deloni na míčku se snahou o vsítění další branky a bránící Tempiši, kteří špatně pokrývali soupeře a nepříliš efektivně kombinovali v útočné fázi. I přes stále stupňující tlak Delonů se objevili světlé okamžiky v útočné fázi i v podání Tempišů. Jedním z takových případů budiž i vyrovnávací branka. Po jedné z nabídek od druhého obránce vyslal Martin B. projektil směrem na branku Delonů. Projektil mířil sice někam na galerii, ale brankář Delonů po něm nesmyslně sáhnul a vyrazil před sebe. Toho využil David M., který šťastně napálil skákající míček do branky a o masku brankáře Delonů dostal míček do sítě. 1:1. Deloni sice reklamovali hru vysokou holí, ale rozhodčí byl v tomto případě neoblomný. Sebevědomí Tempišů se vyrovnávací brankou rázem zvedlo. Zvýšený stav sebevědomí ovšem netrval dlouho, přesněji několik desítek vteřin, neboť Deloni si své vedení v utkání vzali zpět. Nepokrytý hráč na středu hřiště trefil přesně odkrytou část branky Petra M. Tempiši se nadále marně snažili o vyrovnání stavu, ovšem Deloni hráli zkušeně. Drželi balonek na svých holích a Tempiše k vážnějšímu ohrožení branky nepouštěli. Deloni i nadále měli vývoj utkání ve své režii, což se projevilo ze standardní situace. Od levého mantinelu rozehrávali, příhra-příhra, střela na branku a dorážející hráč celkem pohodlně navýšil skóre utkání na konečných 3:1. Poslední dvě minuty hrací doby se Tempiši marně pokoušeli o hru bez brankáře, což se ovšem mihlo účinkem.

    Bohužel, nebo teda v konečném důsledku vlastně bohudík, došlo na samostatné nájezdy. V pravidlech soutěže stojí (mě teda teď ne), že v případě výhry a prohry ve vyřazovacích bojích Hfbl následuje na každé straně pět samostatných nájezdů a v případě nerovnosti po této sérii nájezdů se jede systémem náhlá smrt.

    Z řad Tempišů se postupně na brankáře Delonů vydala tato pětice: Martin C., Honza M., Honza Š., Tomáš H., Standa H. Jediným úspěšným střelcem z výše uvedených byl Tomáš H., který poslal míček pod ležícím brankářem do branky. Zbytek exekutorů mělo buď smůlu (viz Standovo břevno) nebo se jim nepodařilo brankáře Delonů prostřelit či rozhýbat a následně překonat. Delonská pětice exekutorů si vylámala zuby na výborně chytajícím Petru M. Jediný úspěšný Delon byl až v páté sérii nájezdů, který tak posunul tuto dovednostní disciplínu do náhlé smrti. Pořadí se obrátilo a začínali Deloni. Delon nedal a následně Tempišák Pavel H. také ne. Další Delon nedal a následně Martin C. svým proměněným nájezdem dal propuknout emocím z řad Tempišů a jejich skalních fanoušků a posunul je tak do čtvrtfinále play off "

                                                                                                 STF Tempish - Deloni

                                                                                                                  1 : 3

                                                                                                                Branka:

                                                                                        1 : 1 - David Macoun (Martin Bárta)

                                                                                                      Počet střel - 9 : 15

 

    Tempiši se tak opět po roce probojovali mezi nejlepší osmičku Hfbl a zahrají si čtvrtfinále play-off „A“. Soupeřem jim silný bude tým SK Neškrtnem si, se kterým již měli Tempiši tu čest se střetnout v základní skupině. Toto utkání zvládli lépe Škrtátka, kteří zvítězili o jeden gól, 5:4. To již je ovšem minulost a čtvrtfinále začíná za stavu 0:0. Opět se hraje na dvě utkání, z nichž, jak doufám, vzejde jako vítěz STF Tempish.

    Přijďte proto, prosím, podpořit tým STF Tempish v utkání, které i díky vaší podpoře snad dotáhne do vítězného konce a postoupí do semifinále. Utkání se hraje již tuto středu, 22.4.2015 od 21:20h v dolní hale KTV.

                                                                            David Macoun