Tempišáci vyhráli v baráži a zahrají si osmifinále Hfbl

12.03.2015 14:57

    Tým STF Tempish dne 11.3.2015 sehrál další utkání Harcovské florbalové ligy. Jelikož si Tempiši v základní části Hfbl nepočínali příliž dobře  (z odehraných šesti utkání vytěžili pouhé 4 body), museli se, dle nových pravidel ligy, poprat o účast v play-off "A" s lepším 3. týmem z elity B. Již nějaký týden před tímto utkáním bylo jasné, že se Tempiši utkají s někým z trojice Pedobears, Lefthanders, TUR Střel(k)y. Až po odehrání všech utkání základní části bylo jasné, že soupeřem Tempišů v baráži o postup do play-off "A" bude prve zmiňovaný tým Pedobears. Tento tým Tempiši velmi dobře znají. Nejen, že již několikrát v Hfbl tyto týmy změřily své síly, ale navíc se potkávají každé úterý v hale KTV na trénincích.

    Již před utkáním bylo jasné, že se bude jednat o vyrovnané utkání, nýbrž papírovým favoritem byli určitě Tempiši. Začátek zápasu nepřinesl příliž florbalové krásy. Týmy se v úvodu spíše oťukávaly a velmi sporadicky se dostávaly do zakončení. Tempiši chtěli vycházet ze zabezpečené obrany, což se jim celkem dařilo, avšak soupeř občasným přečíslením dal vyniknout brankařským schopnostem gólmana Tempišů Petra M. Tempiši se snažili o napadání soupeře při rozehrávce, což s sebou neslo kýžené ovoce v podobě střeleckých pokusů, které ovšem nekončily   v síti brakáře Pedobears. O první branku v utkání se proto překvapivě postaral tým Pedobears. Zřejmě nejnebezpečnější hráč tohoto týmu (trenér) vyslal od pravého mantinelu pumelici, se kterou si Petr M. bohužel neporadil. Netrvalo dlouho a Tempiši se dočkali vyrovnání. Při dobývání branky týmu Pedbears doklepl míček za brankářova záda Martin Š. 1:1.  Tentýž hráč se zanedlouho mohl radovat z další vstřelené branky. Po opětovném napadání soupeře došlo k přečíslení, útočící hráči Tempish tentoktáte přesně zakombinovali, Martin Š. vymíchal obranu a přes ležícího brankáře navýšil skóre utkání na 2:1. Následovaly chvíle nepřesných kombinací, které měli na svědomí hráči obou mužstev. Počet střeleckých pokusů rostl na obou stranách a brankáři tak dokazovali to, proč v bráně vůbec jsou. Gólově hluchou část utkání narušil až David D., který po zpětné přihrávce po mantinelu z velké dálky prostřelil brankáře Pedobears. 3:1. U tohoto gólu odvedli dobrou práci útočící hráči Tempišů, neboť svým stíněním znemožnili brankáři jakkoliv zasáhnout. Když už se zdálo, že si Tempiši vítězství pohlídají, přišla korekce skóre. Opět hráč Pedobears (trenér) svým pohybem nadělal Tempišům v jejich obranném pásmu velké problémy a nikým neatakován, rychle oběhl branku a pohodlně zakončil do okryté klece Petra M. Poslední gólovou tečku za utkáním předvedl Honza M., který se po střele na brankáře Pedobears nejlépe zorientoval a svým důrazem na velkém brankovišti přidal čtvrtou branku Tempišů v utkání. 4:2. Tempiši se jěště v posledních desítkách vteřin utkání nechtěně postarali o drama, neboť se jeden z hráčů nechal vyloučit a Pedobears měli, při odvolání svého brankáře, možnost výhody dvou mužů na hřišti. Dvojnásobnou přesilovku se medvídkům využít nepodařilo a tím pádem utkání skončilo vítězně pro hráče Tempish, kteří si opět po roce zahrají play-off "A".

                                                                                            STF Tempish - Pedobears

                                                                                                               4 : 2

                                                                                                             Branky:

                                                                                      1 : 1 - Martin Špalek (Pavel Houserek)

                                                                                      2 : 1 - Martin Špalek (Jan Špidlen)

                                                                                      3 : 1 - David Doškář (Jan Matouš)

                                                                                      4 : 2 - Jan Matouš (David Macoun)

 

    Tým STF Tempish si tímto vítězstvím vybojoval postup do vyřazovacích bojů play-off "A" Harcovské florbalové ligy. V osmifinále play-off se střetne s velmi dobře známým týmem Delonů, kteří již Tempiše v play-off dvakrát vyřadili. Doufejme, že si pro tentokrát Tempiši poradí lépe a postoupí do čtvrtfinále.

    První utkání osmifinále s týmem Delonů se hraje již ve středu 25.3.2015 od 22.00h v dolní hale KTV.

    Přijďte proto podpořit Tempiše za jejich cestou do další fáze play-off "A" a vytvořte na tribuně příjemné podmínky pro dosažení kvalitních sportovních výkonů.

                                                                                                                                                                                                    David Macoun