Tempišáci se konečně dočkali výhry

17.12.2014 11:41

    Dne 10.12.2014 tým STF Tempish sehrál další utkání Harcovké florbalové ligy. Jednalo se již o čtvrté vystoupení Tempišů v letošním ročníku Hfl a tentokráte se jim do cesty postavil opět tým z kategorie těch těžších - Boobs@Nipples. Po předchozích třech odehraných utkáních se Tempiši krčili na čtvrtém místě tabulky s pouhým jedním bodem, získaným za remízu s Bílími Bagry. Na týmu ležela deka a nacházel se v herní krizi, což chtěli Tempiši konečně prolomit právě v zápase proti kozičkám.

    Do utkání vlétli Tempiši s odhodláním konečně zvítězit a již od prvních minut utkání to bylo na hřišti znát. To, co se nedařilo plnit v předchozích utkáních, se proti kozičkám dařilo celkem snadno. Tempiši vycházeli ze zabezpečené obrany a soupeře nepouštěli k výraznějšímu ohrožení Petrovy branky. Spoustu střel se podařilo bránícím hráčům Tempišů zblokovat, tak že střely, které prošly až přímo k bráně, bylo jich konkrétně pouze 9, pochytal, celý zápas výborně chytající, Petr M. Herní převaha Tempišů v utkání s sebou přinesla kýžené ovoce v podobě prvního, a jak se později ukázalo i vítězného, gólu. Při jednom z přečíslení, které se Tempišům dařilo téměř pocelý zápas vytvářet, otevřel skóre utkání svou typickou střelou z výběhu od mantinelu Honza M. 1:0. Následné minuty hry se odehrávaly v režii hráčů Tempish, kteří drželi míček na svých holích a tu a tam se dostali k zakončení, ovšem v finální fázi se nepodařilo překonat brankáře koziček. To se povedlo až Pavlu H., který po skrumáži uprostřed hřiště přesnou ranou uklidil míček do horního rohu branky koziček, čímž střelecký účet v utkání zakončil. 2:0. Zbytek utkání Tempišáci opět poctivě bránili a soupeře lehce přehrávali, čímž si zaslouženě dokráčeli pro první vítězství v sezóně a nutným třem bodům do tabulky. 

                                                                                                 STF Tempish - Boobs@Nipples

                                                                                                                     2:0

                                                                                                                  Branky:

                                                                                              1:0 - Jan Matouš (bez asistence)

                                                                                            2:0 - Pavel Houserek (Jan Matouš)

                                                                                                             Počet střel: 19:9

 

    Závěrem nutno vyzdvihnout o 100% zlepšený týmový výkon, výrazné zlepšení obranné činnosti týmu i činnosti útočné a nezbývá než doufat, že Tempiši svůj zlepšený výkon potvrdí i v utkání následujícím, které se odehraje až v roce 2015, konkrétně dne 14.1.2015 od 20.20h, kdy se Tempišům do cesty postaví tým Nivy za ráfkem.

    Dovolte mi, abych Vám, jménem týmu STF Tempish, popřál krásné prožití svátků vánočních a popřál všechno nejlepší do nového roku 2015, hlavně hodně zdraví a hodně toho florbalovýho štěstíčka.

David Macoun