Souboj o první příčku ve skupině B STF Tempish prohrál

20.01.2013 15:50

 

Po vánoční přestávce se opět rozjel kolotoč Hfbl. Všichni Tempišáci se na středu 9. 1. těšili, ale zároveň věděli, že je nečeká nic jednoduchého. Proti sobě nastoupili dosud neporažené týmy skupiny B – STF Tempish a tým Delonů. Kvalitativní převaha byla na straně soupeře (v týmu mají i 3 extraligové hráče), ale pokud by přálo štěstíčko a vyvarovali bychom se zbytečných chyb, mohli Tempišáci směle pomýšlet na nějaké ty bodíky do tabulky. Vždyť před dvěma lety jsme toho soupeře v play-off porazili (bohužel stop nám tehdy vystavily nájezdy). Ale dosti spekulací!

Soupeř otevřel skóre zápasu již po 13. vteřinách. Takto si nikdo začátek zápasu nepředstavoval. Na náš tým to zapůsobilo jako ledová sprcha. Během dalších střídání si soupeř vytvářel jednu šanci za druhou. Nejednou se objevil samotný soupeřův útočník nikým nebráněn na dostřel naší brance. Našim hráčům scházel tolik potřebný pohyb na hřišti. A tak dlouho netrvalo čekání na druhý střelecký zásah soupeře – 0:2. Za tohoto stavu jsme museli začít hrát důrazněji a napadat soupeřovu rozehrávku mnohem dříve než v předešlých minutách zápasu. Přesto se nám do konce první půle krom několika ojedinělých střel nic moc nepodařilo. Deloni nehrají výborně jenom dopředu, ale i dozadu hra tohoto týmu šlape. Což pocítil nejeden hráč STF Tempish. Soupeřovi obránci, ale i útočníci, bránili naše borce velmi natěsno, z čehož taky pramenilo minimum příležitostí na snížení skóre. Přesto se nám toto se štěstím podařilo. Na začátku druhé půle soupeř chyboval a namazal na střelu Jardovi, který vstřelil ve 20. minutě utkání první gól Tempišáků. V dalších okamžicích se Deloni ocitli v mírném útlumu, ale žádná ze střel neskončila v soupeřově brance. Nedáš, dostaneš! To platilo i v tomto zápase. Jeden ze soupeřových útočníků si sběhl k mantinelu pro přihrávku a nikým nehlídán zvýšil vedení Delonů na 1:3. Tím byla zmařena jakákoliv šance na vyrovnání zápasu. Poslední hřebíček do naší rakve zasadil soupeř krásným golfovým úderem 1:4.

První těžší zápas Tempišáci vůbec nezvládli. Naštěstí pro nás, první letošní prohra přišla již v základní části. To sice zamrzí, ale neznamená to konec sezóny jako v minulém ročníku. Jinými slovy máme dostatek času poučit se ze svých chyb a zapracovat na našich nedostatcích – důraz při bránění a pohyb na hřišti.

 

STF Tempish vs. Deloni

  1:4 (0:2)

      góly (asistence) tempišáků:

1:2  Jarda Š. (bez asistence)

soupeřův report: https://www.deloni.estranky.cz/clanky/reporty-zapasu/deloni-porazili-take-tempish-e-----4-1--2-0-.html

 

 

Další zápas sehraje STF Tempish již 30.1 v 21:00 proti týmu Legendary Heroes. Přijďte si odpočinout od neustálého učení na zkoušky a podpořit svůj tým.