Sérii čtyř vítězných vstupů do nové sezóny Harcovské florbaové ligy hráči týmu STF Tempish neprodloužili

10.11.2014 19:54

    Harcovská florbalová liga opět po krátké letní pauze otevřela své brány a dne 29.10.2014 zahájil svou již 6. sezónu i tým STF Tempish. Předchozí 4 po sobě jdoucí úvodní utkání sezóny se týmu Tempišů vždy podařilo vyhrát, s čímž Tempišáci počítali i do sezóny nadcházející. Letošní rok se ovšem octli snad v nejtěžší skupině, co kdy hráli, a hned na úvod je čekal velmi těžký oříšek, jeden z favoritů celé soutěže - tým Štírci Jaxviň.

    Již od úvodního hvizdu rozhodčího bylo jasné, kdo je na hřišti favoritem. Tým Štírků již od začátku utkání předváděl své florbalové kvality a dovednosti, které vyústily v první branku utkání. Neuběhla ani minuta hry a tým Štírků se mohl radovat ze vstřelené branky. Tempišáci zaspali v obranné činnosti a jeden ze Štírků šťastně tečoval střílenou přihrávku, která v překvapení všech, skončila za zády branáře Petra M. 0:1 Následné minuty se odehrávaly převážně v režii týmu Štírků, kteří především díky své dobré kombinaci nepouštěli soupeře do vážnějšího ohrožení branky. Několikrát se proto musel vyznamenat svými zákroky brankář Tempišů Petr M. Ve druhé půli prvního poločasu se hra vyrovnala a chvílemi se mohlo zdát, že mají lehce navrch hráči Tempish. Ti si postupem času vypracovali řadu gólových příležitostí, některých i stoprocentních, které se jim nepodařilo proměnit v branku. Nakonec se přeci jen dočkali úvodní trefy v sezóně 2014/2015. Pavel H. za brankou přesně přihrál Honzovi T., který chytře vyběhl z rohu hřiště a přesnou střelou do horního rohu branky nedal brankáři Štírků šanci zakročit. 1:1. Netrvalo dlouho a tým STF Tempish se dočkal vedení v zápase. Z jednoho z mála protiútoků Martin B. šťastně přihrál o zadní mantinel přesně na hůl Davidu M., který se zakončením do odkryté branky Štírků neměl velký problém. 2:1. V poločase utkání měli tedy hráči Tempish náskok jedné branky, což se zanedlouho po zahájení druhého poločasu opět změnilo. Po sérii šancí na obou stranách Štírci vyrovnali. Útočící hráč z velké dálky od mantinelu vystřelil, bohužel pro brankáře Petra M., nechytatelnou střelu do protipohybu. 2:2. Když už se zdálo, že by si každý tým z utkání mohl odnést shodně po bodu, následovalo něco, co byla pro hráče Štírků vhozená rukavice na gól - přesilovka. Po baseballovém zákroku holí od Honzy Š. měli hráči Štírků dvou-minutovou výhodu jednoho hráče v poli, což vedlo k rozhodujícímu momentu utkání. Po sehrané akci propálil jeden ze Štírků vše, co mu stálo v cestě. 2:3. Ke konci utkání se hráči STF Tempish pokoušeli marně o hru bez brankáře, ale kýžený efekt v podobě vyrovnávacího gólu to nepřineslo. Tudíž se Tempišáci odebírali do šaten s rozporuplnými pocity z prohraného vstupu do sezóny 2014/2015 Harcovské florbalové ligy.

    Přiští utkání odehrají Tempišáci 19.11.2014 ve 20:20 proti opět silnému soupeři a to konkrétně proti Squadře Harcova, v jejichž řadách se nacházejí známé tváře hodné tvrdšímu zacházení u mantinelů.

    Vyzývám tímto všechny fanoušky a faninky florbalu, aby si ve středu udělali čas a přišli podpořit Tempišáky v boji o první výhru v nové sezóně.

                                                                                                                                                                                                          David Macoun