Výhra ve 2. ČF, přesto konec sezóny

20.05.2011 18:00

V prvním zápase čtvrtfinále jsme trochu smolně prohráli až gólem z poslední minutě. V odvetném zápase jsme byli tedy ve stejné situaci jako v osmifinále - museli jsme vyhrát v základní hrací době a poté popř. ještě zdolat soupeře i na nájezdy, abychom postoupili do semifinále (což by bylo překvapení něco jako kdyby vyhrál MS v hokeji Slovenko:) ). Deloni letos navíc nepoznali hořkost porážky a měli před zápasem na kontě 10 vyhraných zápasů za sebou!

Deloni začali zápas lépe než my a hned v úvodu měli několik dobrých šancí. Tyto šance však neproměnili a naopak tempišáci snad z první nebezpečnější střely šli do vedení! Soupeř však ještě o trochu přidal a vytvořil si další šance. Jelikož do útoku jsme toho moc nevymysleli, tak se Delonům podařilo ještě do poločasu 2 šance proměnit a otočit skóre na 2:1 (opět jsme dostali gól v poslední minutě poločasu-pffff). V druhé poločase se obraz hry moc nezměnil - Deloni se snažili povětšinou držet míček a útočit,  zatímco my jsme zkoušeli pečlivě bránit a čekat na šance k ohrožení soupeřovi brány. Bohužel soupeř po chybě v obraně opět skóroval a stav byl tedy 1:3. V tuto chvíli by si na nás nevsadil snad ani největší optimista. Soupeř však ukolíbaný svým náskokem a s vidinou, že už se to nějak došmrdlá až k pípe s vítězným pivem podcenil naší vůli a bojovnost! Díky dvěma rychlým gólům jsme se dotáhli na stav 3:3 a soupeř viditelně znervózněl! Najednou již Deloni neovládali hřiště jako v prvním poločase a šance se střídaly na obou stranách. Na naší straně však byl opět celý zápas fantasticky chytající Petr S., který ke konci připomínal spíše tenisovou zeď. Běžela však poslední minuta a stav byl stále 3:3 - odvolali jsme tedy brankáře a zkusili hru s 6 hráči v poli. Naše power-play vyvrcholila 6 sekund před koncem, kdy skrz houšť hráčů, kteří se ,,mydlili'' před bránou vstřelil vítězný gól Pavel H.! Vítězství bylo naše a Deloni si tedy připsali první letošní porážku. :)

O postupujícím tedy musely rozhodnout nájezdy. V těch se nám bohužel podařilo pouze jednou (Lukáš S.) překonat delonského brankáře, který nájezdy jinak bezpečně likvidoval. Naopak soupeř byl na nájezdy šikovnější než my a nakonec postoupil do semifinále. (3:1 na nájezdy)

 

   STF Tempish - Deloni

          4:3

                                                                      góly (asistence) tempišáků:

                1:0 Macoun D. (Semián L.)

                     2:3 Semián L. (bez asistence)

                    3:3 Macoun D. (Houserek P.)

                    4:3 Houserek P. (Macoun D.)

 

nájezdy 1:3

proměnil: Semián L.

-> postupují Deloni

(proměnil Semián L.)

 

zajímavosti:  - o všechny góly a asistence se postarali pouze obránci

                   - počtvrté jsme letos dohrávali bez brankáře, z toho 2x jsme dokázali vsítit gól 

 

Sice jsme tedy vypadli, ale i čtvrtfinále pro nás bylo úspěchem. Navíc se nám podařilo pořádně zatopit našemu favorizovanému soupeři :)